Afvalhoop en stankoverlast teisteren omgeving apotheek

Afval langs de weg is tegenwoordig geen zeldzaamheid meer. “Het stinkt verschrikkelijk”, zegt een voorbijganger, terwijl ze over het trottoir loopt, onderweg naar een bekende apotheek in Paramaribo. De afvalhoop, die al dagen op dezelfde plek ligt, verspreidt een bedwelmende geur, waardoor meerdere voorbijgangers gedwongen worden hun neus dicht te knijpen.

Wie verantwoordelijk is voor het afval dat daar ligt, is een tweede kwestie. Wat wel zorgwekkend is, is dat deze situatie zich voordoet in de buurt van een bekende apotheek en grote zorgverzekeraar van het land, waar dagelijks tientallen mensen naartoe gaan en langs de weg moeten lopen. 

Ook andere burgers, zoals voetgangers, bromfietsers, fietsers, schoolkinderen, ouderen en mensen die hun auto parkeren, ondervinden hinder van de sterke geur en het verspreide afval. 

De afvalhoop en de bijbehorende stank kunnen niet alleen ziektekiemen en ongedierte aantrekken, maar ook luchtwegproblemen en allergieën bij mensen verergeren, en schadelijke chemische stoffen verspreiden, wat de volksgezondheid in gevaar brengt. 

Het is extra pijnlijk dat de bezoekers van de apotheek, die al met gezondheidsproblemen zitten, ook langs een afvalhoop en stinkende geur moeten lopen en daardoor mogelijk andere gezondheidsklachten kunnen oplopen.

SD

error: Kopiëren mag niet!