Amerikaan krijgt 6 maanden celstraf voor klonen en fokken van reuzenschapen 

Een 81-jarige man uit Montana (VS) is maandag veroordeeld tot zes maanden federale celstraf voor het illegaal gebruiken van weefsel en testikels van grote schapen die in Centraal-Azië en de VS worden bejaagd om hybride schapen te creëren voor trofeejacht in gevangenschap in Texas en Minnesota.

Rechter Brian Morris van het Amerikaanse districtsgerecht zei, dat hij moeite had om een ​​straf te bedenken voor Arthur “Jack” Schubarth uit Vaughn. Hij zei dat hij Schubarths leeftijd en het ontbreken van een strafblad afwoog tegen een straf die iedereen anders ervan zou weerhouden om te proberen “de genetische samenstelling van de wezens op aarde te veranderen”.

“Ik zal de rest van mijn leven moeten werken om alles wat ik heb gedaan te herstellen,” vertelde Schubarth de rechter vlak voor de uitspraak.

De advocaat van Schubarth, Jason Holden, zei dat het klonen van het gigantische Marco Polo-schaap dat in 2013 in Kirgizië werd bejaagd, het “leven, de reputatie en de familie” van zijn cliënt heeft geruïneerd.

“Ik denk dat dit hem heeft gebroken”, zei Holden.

error: Kopiëren mag niet!