‘Afschuwelijk schilderij’ dat jarenlang in Italiaanse woonkamer hing, blijkt echte Picasso

In een goedkope lijst aan de muur van de woonkamer van de Italiaan Luigi Lo Rosso hing jarenlang een ‘afschuwelijk’ schilderij. Hij had het schilderij ooit gevonden in de kelder van een huis in het Italiaanse Capri.

Nu blijkt het een echte Picasso te zijn, met een geschatte waarde van bijna 6 miljoen euro.

Luigi Lo Rosso vond het schilderij in 1962 bij opruimwerkzaamheden in de kelder van een huis in Capri. Hij besloot het mee naar huis te nemen en hing het op in de woonkamer, tot groot ongenoegen van zijn vrouw. Als het aan haar had gelegen, lag het schilderij allang bij het grofvuil. ‘Afschuwelijk’, vond ze het.

Italiaanse kunstkenners denken dat het om een origineel werk van Pablo Picasso (1881-1973) gaat. Vermoedelijk is het een vervormd portret van de Franse fotograaf Dora Maar, de maîtresse en muze van Picasso. 

Het schilderij bevatte de kenmerkende handtekening van Picasso in de linkerbovenhoek. Maar Lo Rosso had geen idee wie de wereldbekende schilder was.Een team van kunstkenners bevestigt nu dat het om een originele Picasso gaat met een geschatte waarde van 6 miljoen euro. “Ik twijfel er niet aan dat dit de handtekening van Picasso is”, zegt één van hen tegen The Guardian

error: Kopiëren mag niet!