Venezolaanse oppositieleidster Machado wint Europese prijs voor mensenrechten

Venezolaanse oppositieleidster Maria Corina Machado zei maandag dat ze “vereerd” was om een ​​Europese prijs voor mensenrechten te ontvangen voor haar inspanningen om de democratie te verdedigen na de presidentsverkiezingen in Venezuela in juli.

Machado zit nu ondergedoken in Venezuela, omdat leden van haar binnenste kring zijn gearresteerd.

De Raad van Europa heeft maandag de prijs voor rechten van 2024 toegekend aan de Venezolaanse oppositieleidster Maria Corina Machado voor haar strijd voor democratie onder het ijzeren bewind van president Nicolas Maduro.

Machado zei dat ze “diep ontroerd, vereerd en dankbaar” was om de eerste Latijns-Amerikaan te zijn die de prijs wint, vernoemd naar de overleden Tsjechische dissident, toneelschrijver en postcommunistische president Vaclav Havel.

Ze zit momenteel ondergedoken in Venezuela na de presidentsverkiezingen die Maduro beweert te hebben gewonnen, een uitslag die fel wordt betwist door de oppositie. “Ik wil deze erkenning opdragen aan de miljoenen Venezolanen die elke dag Havels waarden en ideeën belichamen,” zei Machado in een videotoespraak.

error: Kopiëren mag niet!