Sheinbaum Aangetreden als Eerste Vrouwelijke President van Mexico**

Claudia Sheinbaum is op 1 oktober beëdigd als eerste vrouwelijke president van Mexico. Onder kreten van “Leve Claudia! Leve Mexico!” ontving de voormalig burgemeester van Mexico-Stad de presidentiële sjerp in het Congres, terwijl buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de Amerikaanse first lady Jill Biden, toekeken. Sheinbaum heeft beloofd de linkse hervormingsagenda van haar voorganger Andrés Manuel López Obrador voort te zetten, in een land dat wordt geteisterd door bendegeweld en economische onzekerheid over controversiële hervormingen.

Lopez Obrador verlaat het presidentiële paleis na zes jaar vanwege de limiet van één termijn in het land, ondanks een goedkeuringspercentage van ongeveer 70 procent, grotendeels dankzij zijn beleid gericht op het helpen van armere Mexicanen.

Hij laat Sheinbaum het leiderschap na van een land waar dagelijks moorden en ontvoeringen plaatsvinden en ultragewelddadige drugskartels grote delen van het grondgebied controleren.

Door het toenemende criminele geweld, waarvan een groot deel verband houdt met drugshandel en bendes, zijn er sinds 2006 meer dan 450.000 mensen vermoord in Mexico en zijn er meer dan 100.000 mensen vermist.

error: Kopiëren mag niet!