Oproep tot registratie van personen met een beperking

Stichting Wan Okasi heeft op haar Facebook-pagina een dringende oproep gedaan aan alle personen met een beperking die recht hebben op een financiële uitkering, maar deze niet ontvangen. De registratie is bedoeld om een beter inzicht te krijgen in de omvang van dit probleem, zodat er stappen ondernomen kunnen worden om een oplossing te bieden. Deze situatie heeft voor velen grote financiële gevolgen, en het is belangrijk dat iedereen die recht heeft op een uitkering ook daadwerkelijk wordt geholpen.

Volgens voorzitter Aniel Koendjbiharie is de registratie essentieel om de omvang van het probleem vast te stellen. Er zijn veel mensen die, ondanks hun recht op een uitkering, geen financiële ondersteuning ontvangen door het ontbreken of vervallen van hun Moni Karta. Dit heeft tot gevolg dat zij mogelijk al maanden geen inkomsten ontvangen, wat tot financiële problemen kan leiden. Door deel te nemen aan de registratie, kunnen betrokkenen helpen om het probleem in kaart te brengen en de noodzakelijke stappen richting een oplossing te ondersteunen.

De registratie is bedoeld voor iedereen met een beperking die recht heeft op een uitkering, maar deze niet ontvangt. Dit kan bijvoorbeeld komen door problemen met de Moni Karta of andere administratieve obstakels. De registratie helpt om de specifieke problemen in kaart te brengen en kan dienen als basis voor toekomstige acties om deze mensen te helpen.

De vereiste documenten en informatie zijn een kopie van de beschikking of Moni Karta, een ID-kaart of een kopie van een familieboekje en op een apart vel papier een telefoonnummer, adres, het wijkkantoor waar men staat ingeschreven met daarbij uw bankrekeningnummer en de naam van de bank, indien van toepassing. 

De organisatie vraagt om waar nodig ook het aantal maanden van achterstallige gelden dat iemand niet heeft ontvangen achter de naam te schrijven. Na de registratie zal Stichting Wan Okasi de verzamelde gegevens gebruiken om verdere stappen te ondernemen richting een oplossing.

De registratie zal plaatsvinden op zaterdag 5 oktober 2024, tussen 09:00 en 13:00 uur. De locatie voor de registratie is het Revalidatie Centrum, waar Stichting Wan Okasi haar kantoor heeft. De registratie is eenmalig en zal slechts op deze dag worden georganiseerd. Het is daarom van groot belang dat betrokkenen zich tijdig melden.

Overigens, het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft laten weten, dat alle betalingen zijn verricht.

error: Kopiëren mag niet!