80-jarige Koreaanse gaat voor titel Miss Universe

Het Zuid-Koreaanse model Choi Soon-hwa is dit jaar een van de kanshebbers voor de titel Miss Universe Korea. Ze laat daarmee zien dat leeftijd ook maar een getal is: Choi is namelijk al 80. Samen met 31 anderen, veelal een stuk jonger, strijdt Choi om de titel. Als ze die wint, mag ze haar land vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe finale in Mexico, die in november wordt gehouden. 

Choi is pas sinds haar 72ste model. Ze begon met het werk om schulden af te betalen. Tot voor kort hadden veel missverkiezingen strenge leeftijdseisen.

Miss Universe hanteerde tot vorig jaar een bovengrens van 28.  In een poging om met de tijd mee te gaan heeft de Miss Universe Organisation meer regels versoepeld. Zo mogen sinds dit jaar ook zwangere vrouwen, moeders en getrouwde vrouwen meedoen. 

Choi, oma van drie kleinkinderen, hoopt met haar deelname te laten zien dat oud worden niet per se betekent dat je gezondheid achteruit gaat.

“Ik wil de wereld versteld doen staan: Hoe kan een 80-jarige vrouw zo gezond zijn? Hoe kan ze dat lichaam behouden?”, zegt ze tegen CNN. “Ik wil laten zien dat we gezond kunnen leven, zelfs als we oud worden.”

error: Kopiëren mag niet!