Vakantievervoerders rijden voorlopig normaal

Bus- en boottransporteurs die voor en na de schoolvakantie leerkrachten van en naar hun standplaatsen in het binnenland vervoeren zullen normaal hun diensten verlenen aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Het nieuwe schooljaar begint vandaag en binnen de mogelijkheden die hun ter beschikking staan, zullen deze zogeheten vakantievrvoerders zoveel als mogelijk er zorg voor dragen dat leerkrachten vervoerd worden naar hun respectieve scholen in het binnenland. 

Onder de vakantievervoerders is er ontevredenheid over het feit dat ze nog steeds niet uitbetaald zijn door het ministerie voor verleende diensten van voor de vakantie. Desondanks zeggen ze normaal de leerkrachten te zullen vervoeren, opdat de scholen in het binnenland tijdig kunnen starten. 

De vakantievervoerders zeggen wel uit te kijken naar spoedige uitbetaling. Indien rond midden oktober de betaling toch nog uitblijft, zeggen ze niet te kunnen garanderen dat leerkrachten die dan nog naar hun standplaatsen in het binnenland moeten gaan vervoerd zullen kunnen worden.-.

error: Kopiëren mag niet!