Hezbollah heeft ‘de hel voor het Israëlische regime’ in Zuid-Libanon voorbereid – analist

“Hezbollah heeft duizenden kilometers aan ondergrondse tunnels in heel Zuid- en Centraal-Libanon, en waarschijnlijk ook in delen van Noord-Libanon, die zeer geavanceerd zijn, veel geavanceerder dan wat Hamas en Islamitische Jihad in Gaza hebben,” vertelde Seyed Mohammad Marandi, een politiek analist en professor aan de Universiteit van Teheran, aan Sputnik, als commentaar op berichten dat Israël een grondinvasie in Zuid-Libanon plant na een reeks moorden op hoge Hezbollah-commandanten.

Hezbollah heeft ook “veel betere en geavanceerdere wapens, omdat Libanon niet omsingeld was zoals Gaza. Het is veel groter en het terrein is veel geschikter voor verdediging,” benadrukte Marandi, voorspellend “de hel voor het Israëlische regime” wanneer zijn legers aankloppen, en wijzend op de successen van de milities bij het verdrijven van Israëlische troepen in het verleden, van de bezetting in de jaren 80 tot de oorlog in 2006.

Marandi karakteriseerde de dood van Nasrallah als “een enorm verlies” en zei dat zijn moord Hezbollah en het verzet alleen maar zal aanzetten om “zich te hergroeperen en… harder terug te slaan.”

“Deze beweging tegen het rijk, tegen kolonialisme, tegen apartheid en genocide is niet iets dat zich richt op één persoon. Eén persoon bepaalt niet het lot van deze beweging,” zei Marandi. Nasrallah “was een groot man, maar ik denk dat de Israëliërs door hem te vermoorden iets hebben gedaan waar ze spijt van zullen krijgen, zelfs als ze dit niet begrijpen.”

Wat betreft de strategie van premier Benjamin Netanyahu, zijn acties zijn een teken van wanhoop, volgens de waarnemer.

“Ik denk dat er waarschijnlijk een Israëlische invasie zal komen omdat Netanyahu een oorlog nodig heeft voor zelfbehoud… Hij is op alle fronten gefaald, op de grens met Libanon en Gaza, hij is er niet in geslaagd om Gaza in te nemen – een klein stukje land, na bijna een jaar. Hij is gefaald op de Westelijke Jordaanoever. Hij is gefaald in de Rode Zee. De Amerikanen die daar voor hem vechten, zijn niet succesvol geweest. Hij heeft gefaald in Syrië en Irak. Dus hij moet doorgaan, maar ook escaleren, want de status quo is op de lange termijn gevaarlijk voor hem,” vatte Marandi samen.

error: Kopiëren mag niet!