Moord op Hezbollah-leider Hasan Nasrallah Schudt Regio Op: Wereldwijde Reacties Stroomt Binnen

Het lichaam van Hezbollah-leider Hasan Nasrallah is teruggevonden, wat de spanningen in het Midden-Oosten aanzienlijk heeft doen toenemen. The New York Times rapporteerde dat de Amerikaanse president Joe Biden in oktober vorig jaar de Israëlische premier Netanyahu had gebeld om hem te laten wachten met een aanval op Nasrallah, uit angst dat dit een regionale oorlog zou veroorzaken. Desondanks heeft Hezbollah beloofd door te vechten tegen Israël na de moord op Nasrallah.

In reactie op de toenemende spanningen heeft de VS meer dan 300 miljoen dollar aan hulp aangekondigd voor Palestijnen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Ondertussen ziet het IMF een geleidelijke terugkeer naar economische normaliteit in Bangladesh, terwijl in Rusland een 72-jarige Amerikaan schuldig pleit aan vechten voor Oekraïne.

In Taiwan werd een voormalig luchtmachtinstructeur veroordeeld tot 17 jaar cel voor spionage voor China, en president Biden heeft 567 miljoen dollar aan defensiehulp voor Taiwan goedgekeurd. In Venezuela heeft oppositieleider Machado een Europese rechtenprijs gewonnen, terwijl Franse extreemrechtse leider Marine Le Pen terechtstaat in een langverwachte EU-verduisteringszaak.

India heeft onlangs de export van niet-basmati witte rijst toegestaan om wereldwijde leveringen te stimuleren. Tegelijkertijd uitte China zijn bezorgdheid dat een Amerikaanse raketinstallatie in de Filipijnen de vrede zou ondermijnen. Poetin verklaarde dat hij zou overwegen kernwapens te gebruiken als het Westen Oekraïne toestaat diep in Russisch grondgebied te slaan met raketten.

Daarnaast rouwt de wereld om 102 doden veroorzaakt door de verwoesting van Storm Helene, die zijn tol heeft geëist in de getroffen gebieden.

error: Kopiëren mag niet!