Ministerie van Onderwijs lanceert Social Media Campagne voor onderwijsvernieuwingen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft maandag een persconferentie gehouden over de lancering van een social media campagne om correcte informatie te verstrekken over de vernieuwingen binnen de tienjarige basiseducatie. Deze vernieuwingen, gestart in 2020, richten zich op ontwikkelingsgericht onderwijs, waarbij leerlingen centraal staan en zelfstandig leren.

Helima Poese. Directeur Algemeen Vormend Onderwijs., legde uit dat de campagne via Facebook, Instagram, TikTok en YouTube zal verlopen. Hierbij worden thema’s als peilingstoetsen, overgangsnormen en nieuwe leerboeken besproken.

Daarnaast organiseert het ministerie informatiebijeenkomsten in tien districten om ouders, leerkrachten en leerlingen te informeren en vragen te beantwoorden.

Minister Henri Ori benadrukte het belang van dit traject, dat ingrijpende veranderingen met zich meebrengt zoals de integratie van beroepsgericht en algemeen vormend onderwijs.

Nieuwe scholen en praktijklokalen worden gebouwd om deze structurele aanpassingen te ondersteunen. Deze veranderingen zijn cruciaal om de toekomst van de jeugd te waarborgen en het beroepsonderwijs te versterken.

error: Kopiëren mag niet!