Mark Zuckerberg treedt toe tot 200 miljard dollar-club

Indiase zakenman Mukesh Ambani op nummer 12 in lijst 500 rijksten der aarde

Mark Zuckerberg (40), de CEO van het Amerikaanse bedrijf Meta, heeft zijn vermogen dit jaar al zien stijgen met meer dan 73 miljard dollar tot 201 miljard dollar, omgerekend zo’n 179 miljard euro. Dat blijkt uit een ranglijst van miljardairs die is opgesteld door het financiële persbureau Bloomberg, de Bloomberg Billionaire Index.

Daarmee is Zuckerberg nu de op drie na rijkste mens ter wereld en het meest recente lid van de zogenoemde 200 miljard dollar-club. 

Alleen Tesla-CEO Elon Musk (272 miljard dollar), Amazon-oprichter Jeff Bezos (211 miljard dollar) en Opvallende nieuwkomer op de lijst is de actrice en zangeres Selena Gomez. De 32-jarige heeft een fortuin ter waarde van 1,3 miljard dollar weten te vergaren, waarmee ze tot de Bloomberg index is toegetreden.

Het overgrote deel van de 500 rijksten die op de lijst van Bloomberg staan heeft het vermogen afgelopen jaar zien stijgen. Vrijwel de gehele top 10 komt uit de VS.

De rijkste persoon uit Azië haalt dit keer de top 10 dus niet. Dat is de Indiase zakenman Mukesh Ambani, wier rijkdom door Bloomberg wordt ingeschat op 116 miljard. Hij belandde daarmee op nummer 12, op de hielen gezeten door de nummer 2 uit Azië, de eveneens Indiase Gautam Adani, met een geschat vermogen van circa 104 miljard die op plaats 15 eindigde.

error: Kopiëren mag niet!