Hezbollah-leiders vermoord door Israël

Door Jordi Bou
30 september 2024 – De moord op verschillende hooggeplaatste commandanten en functionarissen van Hezbollah, waaronder de leider van lange tijd, is de grootste klap voor de organisatie sinds Iran deze in 1982 oprichtte om Israël te bestrijden.

Nu staat Hezbollah voor de uitdaging om een ​​charismatische, machtige leider te vervangen die een held was voor zijn aanhangers omdat hij zich verzette tegen Israël, ook al noemde het Westen hem een ​​terroristisch meesterbrein, meldt Reuters.

Israël doodde Hassan Nasrallah bij een aanval op 27 september, en de plaatsvervangend leider van Hezbollah, Sheikh Naim Qassem, heeft gezegd dat de groep zo snel mogelijk zijn vervanger zal kiezen.

Qassem sprak terwijl de Israëlische luchtaanvallen op doelen in Beiroet en elders in Libanon doorgingen. Daarmee werd een twee weken durende golf van aanvallen verlengd. Volgens de Libanese regering zijn daarbij ongeveer 1.000 Libanezen om het leven gekomen en zijn een miljoen Libanezen gedwongen hun huizen te ontvluchten.

error: Kopiëren mag niet!