10-jarige Natasha: “Dit jaar was het extra saai in de vakantie”

Na een lange vakantie starten kinderen morgen, dinsdag 1 oktober, weer met de school. En hoewel veel kinderen blij zijn om hun schoolvrienden te zien, heeft niet iedereen van hun grote vakantie kunnen genieten. 

De 10-jarige Natasha geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat er dit jaar weinig activiteiten in de vakantie voor kinderen zijn georganiseerd. “Voorgaande jaren heb ik vaker vakantiescholen of activiteiten in de buurt kunnen meemaken, maar dit jaar was het extra saai. En als er activiteiten zijn gehouden, bleken sommige ouders hiervan niet op de hoogte te zijn. Mijn moeder ook niet”, vertelt Natasha. 

“Je ziet dat volwassenen zich als kinderen gedragen”

Haar moeder geeft aan dat alles nu draait om de verkiezingen van volgend jaar. “Haast elk weekend had je en heb je ergens een politieke bijeenkomst of afterparty, maar weinigen die zich echt druk hebben gemaakt om iets leuk voor de kids te organiseren. Hier en daar heb je wel een paar politici gehad die schooltassen met schoolspullen hebben verstrekt, maar verder zag ik niets. Vooral niets voor de kinderen, je ziet integendeel dat volwassenen zich als kinderen gedragen. Ik moet helaas elke dag werken, waardoor ik niet veel ruimte heb gehad voor m’n  dochter. We zijn wel 1 keer buiten de stad geweest om te zwemmen en een paar keren wandelen in de stad, maar dat was alles dat ik kon doen”, vertelt de vrouw.

De 12-jarige Riaaz is wel blij om terug naar school te gaan en zegt dat hij flink met zijn vrienden heeft kunnen genieten in de vakantie. “Er waren inderdaad niet veel activiteiten voor kinderen, maar ik en mijn vier vrienden zorgden ervoor dat wij elke middag bij elkaar kwamen om spelletjes te spelen, zoals kaarten, dammen en Mens Erger Je Niet. Daarnaast gingen we soms rondfietsen in de buurt. Het was toch leuk, maar nu is het tijd om weer naar school te gaan”, zegt Riaaz.

TM

error: Kopiëren mag niet!