Brit die online video’s van apenmarteling plaatste veroordeeld tot 20 maanden cel

Peter Stanley, 42, uit Liverpool, plaatste drie Facebook-video’s waarop te zien is hoe makaken met lange staarten worden mishandeld. De video’s werden opgemerkt door een dierenwelzijnsgroep voordat de politie Stanley opspoorde en zijn huis binnenviel.

Stanley, die drie keer obsceen materiaal heeft gepubliceerd, werd door de Liverpool Crown Court veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf.

Zijn arrestatie volgde nadat een BBC-documentaire, The Monkey Haters, de streaming van video’s onthulde waarop de marteling van baby-apen te zien is. De beelden, voornamelijk gefilmd in Zuidoost-Azië, lieten zien hoe apen werden gemarteld en in pijn en emotionele nood werden achtergelaten.

Een Officier van Justitie zei: “De video’s die Peter Stanley op zijn pagina op de Facebook-site plaatste, zijn echt afschuwelijk. Het was een schrijnende zaak voor zowel de politie als het aanklagerteam om mee om te gaan. Het is onbegrijpelijk waarom iemand bij dit soort dingen betrokken zou willen zijn. Peter Stanley publiceerde video’s van dieren die bruut werden verwond, blijkbaar voor hun plezier.”

error: Kopiëren mag niet!