ABOP en NPS houden in het weekend massameetings 

Het wordt een politiek druk weekend. De politieke partijen Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) en de Nationale Partij Suriname (NPS) houden beiden apart kracht meetings. De ABOP houdt vandaag, zaterdag 28 september, een massameeting in het André Kamperveen Stadion. De NPS lanceert haar campagne formeel morgen, 29 september. 

ABOP 

De ABOP mikt haar campagne sterk op het behalen van 100,000 stemmen. De partij is in dit kader een samenwerking aangegaan met de politieke partijen; Nieuw Suriname, de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO), Nieuwe Stijl KTPI onder leiding van Oesman Wangsabesari en ‘groep Djojo’ onder leiding van Soeparmin Djojobesari. Momenteel neemt Brunswijk waar als waarnemend president voor Santokhi, die uitlandig is. Het belooft vandaag weer een spektakel te worden met verrassingen. Vanwege de massameeting is de Letitia Vriesdelaan tijdelijk gewijzigd in een eenrichtingsweg. Dit meldde de politie vrijdag in een bekendmaking. 

NPS mobiliseert voor opstart verkiezingscampagne 

De NPS zal haar verkiezingscampagne op 29 september formeel starten. De partij zal dan haar 78-jarig bestaan vieren in partijcentrum Grun Dyari in Paramaribo. De partij zal onder andere boodschappen van NPS-voorzitter Gregory Rusland en andere prominenten van de partij presenteren. De partij verliet begin 2023 de huidige coalitie die bestaat uit de VHP, ABOP en PL.

Inmiddels heeft de NPS een nieuwe visie gepresenteerd; De nieuwe weg, ofwel a nyun pasi, moet de partij gaan leiden naar de volgende verkiezingen. De NPS was lange tijd de grootste politieke partij in het land.

De partij heeft meer dan 40 jaar deel uitgemaakt van verschillende coalitiekabinetten. Onder voorzitterschap van Gregory Rusland werd de NPS onderdeel van de regeer coalitie in 2020. Maar zoals vermeld, stapte de partij vorig jaar uit de coalitie. Het was steeds een moeilijke samenwerking. Vooral prominent Assembleelid Patricia Etnel en Ivanildo Plein hebben zich sterk gemaakt voor het uittreden uit de coalitie.

Inmiddels hebben onder andere oud-ABOP-kopstuk en gewezen minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Diana Pokie, en de oud-bestuursleden van de Politiebond Poetini Atompai en Marciano Hellings zich aangesloten bij de NPS.

error: Kopiëren mag niet!