Indonesië prijst Chinees bedrijf als eerste buitenlandse investeerder in nieuwe hoofdstad

President Joko Widodo van Indonesië heeft woensdag de eerste steen gelegd voor het vastgoedcomplex van een Chinees bedrijf in de onrustige nieuwe hoofdstad van het land, Nusantara, op het eiland Borneo, en prees het als een baanbrekende buitenlandse investering die anderen zal aantrekken.

Jaren nadat de president zijn 32 miljard dollar kostende vlaggenschipplan onthulde om de last van het verstopte, wegzakkende en overbevolkte Jakarta te verlichten, heeft de nieuwe hoofdstad problemen gehad, van vertragingen in de bouw tot een gebrek aan buitenlandse investeringen.

Het Chinese vastgoedbedrijf Delonix Group is “het baanbrekende buitenlandse bedrijf dat in de nieuwe hoofdstad investeert”, zei Jokowi, zoals hij in de volksmond genoemd wordt, met zijn investering van 500 miljard roepia ($ 33 miljoen) in het complex van hotels en kantoren. “En dit zal andere investeerders vertrouwen geven om de nieuwe hoofdstad te betreden,” voegde hij eraan toe.

Het is de eerste buitenlandse investering in de nieuwe hoofdstad, aldus de autoriteiten daar.

De nieuwe hoofdstad van Nusantara wordt gebouwd in een bebost gebied op Borneo, ongeveer 1.200 km van Jakarta, waar 10 miljoen mensen wonen.

error: Kopiëren mag niet!