Totaal 4.146 leningen uit Fonds Studiefinanciering Suriname

Sinds de oprichting in 2009 zijn uit het Fonds Studiefinanciering Suriname (FSS) in totaal 4.146 leningen verstrekt aan studenten voor het volgen van een studie. Dit is ongeveer 73 procent van het totaal aantal aanvragen voor studiefinanciering. Van het totaal aantal verstrekte studieleningen zijn 1.634  leningen oftewel 39,5 procent volledig afgewikkeld en lopen er nog 2.512 actieve leningen. Het aantal afgestudeerden bedraagt in totaal 711 (17 procent) en het aantal studenten dat heeft afgehakt is 315. De Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) is de beheerder van het FSS.

Het FSS werd in 2009 ingesteld met als doel het stimuleren van hoger kaderontwikkeling in Suriname, met name voor studenten van het universitair en hoger beroepsonderwijs. Dit doel tracht het FSS te bereiken middels het verstrekken van een lening voor het volgen van een studie. In de tweede helft van 2020 werd vanwege de financiële crisis in Suriname en de daardoor beperkte middelen van de NOB de verstrekking van studiefinanciering opgeschort.

Deze situatie werd in augustus 2021 hersteld. Niet lang geleden heeft de regering een bedrag van SRD 5 miljoen in het fonds gestopt. Studenten kunnen in aanmerking komen voor een lening voor het collegegeld, het inschrijfgeld, een maandelijks leenbedrag en een additioneel leenkrediet.

error: Kopiëren mag niet!