Palestina bij de VN: «Stop met het sturen van wapens naar Israël»

Tijdens de 79e sessie van de Algemene Vergadering van de VN riep de Palestijnse president Mahmoud Abbas op tot sancties tegen Israël, terwijl hij een permanent staakt-het-vuren in Gaza en een einde aan de aanvallen op de Westelijke Jordaanoever eiste. Abbas veroordeelde Israëls acties als genocide en eiste opschorting van Israëls lidmaatschap van de VN. Hij waarschuwde dat de staat Palestina volledige soevereiniteit over Gaza zal uitoefenen zodra Israël zich terugtrekt. De internationale gemeenschap werd aangesproken om de genocide te stoppen en geen wapens meer naar Israël te sturen.

Libanon verwelkomt tijdelijk staakt-het-vurenvoorstel van VN-Veiligheidsraad

De Israëlische bombardementen hebben de afgelopen 72 uur minstens 150.000 inwoners ontheemd.

Woensdag verwelkomde de Libanese premier Najib Mikati een tijdelijk staakt-het-vurenvoorstel in Libanon dat werd onthuld tijdens een spoedvergadering van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN-Veiligheidsraad), en drong erop aan dat Israël de regionale veiligheid zou herstellen.

In dat opzicht zei een hoge Hamas-figuur, Osama Hamdan: “We willen niet dat de periode van agressie tegen Gaza en de bevolking van Libanon wordt verlengd. De bezetters en hun aanhangers moeten weten dat het verzet zich niet zal overgeven, hoe lang het ook duurt”.

error: Kopiëren mag niet!