Ouders hopen op versterking sociale controle bij aanvang nieuw schooljaar

Met het nieuwe schooljaar in aantocht bereiden ouders, maar voornamelijk  buurtbewoners, zich voor op de dagelijkse routine rondom scholen. Uit gesprekken met verschillende ouders blijkt dat velen hopen dat de sociale controle dit jaar strakker wordt gehandhaafd om waar nodig escalaties te voorkomen en de veiligheid van hun kinderen te waarborgen.

Volgens verschillende meningen van buurtbewoners heeft het gebrek aan sociale controle in de afgelopen jaren geleid tot situaties die soms uit de hand lopen. Denk hierbij aan conflicten onder leerlingen, pesterijen en onveilige verkeerssituaties rondom scholen. “Als iedereen elkaar een beetje in de gaten houdt en ingrijpt waar nodig, kunnen we escalaties 

voorkomen en zorgen voor meer rust en veiligheid in de buurt”, vertelt een bezorgde buurtbewoner uit het ressort Tammenga.

Buurtbewoners sluiten zich aan bij deze oproep en pleiten voor een hernieuwde focus op sociale controle rondom de scholen. Ze benadrukken dat niet alleen leerkrachten, maar ook ouders en buurtbewoners samen verantwoordelijk zijn voor een veilige en rustige schoolomgeving.

“Als we als gemeenschap samenwerken en een oogje in het zeil houden, zal er meer gerustheid terugkeren in de wijken en kunnen de kinderen zich zonder zorgen focussen op hun schoolprestaties”, aldus een tweede bezorgde buurtbewoner.

error: Kopiëren mag niet!