EZ-minister Kuldipsingh: “Er zal worden opgetreden tegen prijsopdrijvingen”

“De Economische Controle Dienst is constant op het veld. De koersen hebben een stijging getoond en bij de prijsbepalingen zijn wij afhankelijk van de douanekoers. Die  is ook omhoog. Maar de ECD gaat erop toezien dat de prijzen in de winkels niet onnodig omhoog gaan en dat er wordt overdreven”, aldus minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (kortweg EZ) woensdag bij een persmoment voor de aanvang van de Raad van Ministers-vergadering, gisteren. 

Volgens haar worden de prijzen in de winkels nauw in de gaten gehouden door het ministerie. Minister Kuldipsingh gaf aan dat het ministerie harder zal optreden tegen misstanden in de sector. “We hebben reeds gewaarschuwd tegen het hamsteren. Wij zullen optreden. De ondernemers zijn gewaarschuwd. “Hetzelfde geldt ook voor prijsopdrijvingen.” 

“Niemand moet het ministerie verwijten dat wij niet hebben gecommuniceerd. We hebben dat op meerdere momenten en via diverse kanalen gedaan. We hebben vaak boetes opgelegd. Maar toch zien wij dat prijzen worden opgedreven. Nu gaan wij over tot harde maatregelen.” 

De bewindsvrouwe zei verder, dat er nog steeds ondernemers zijn die handelen zonder vergunningen, doen aan onder andere prijsopdrijvingen en onjuiste kostprijscalculaties. “We blijven praten, maar er zijn heel veel calamiteiten op het veld.” 

Volgens haar wordt de ECD versterkt met extra personeel en nieuwe voertuigen. Tot nu toe is gebleken, dat de ECD niet opgewassen is tegen prijsopdrijvingen in het land. Zowel binnen de regering als ook in de samenleving is er kritiek op het prijzen- en importbeleid in de afgelopen jaren.  

error: Kopiëren mag niet!