De wereld in het kort – 26 sep 2024

  1. Rusland heeft een wapenprogramma in China opgezet om langeafstandsaanvalsdrones te ontwikkelen en produceren voor gebruik in de oorlog tegen Oekraïne.
  2. De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy vertelde de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dat de oorlog niet alleen met gesprekken kan worden gekalmeerd, maar dat Moskou tot vrede moet worden gedwongen.
  3. Kamala Harris leidt met 47% tegen 40% op Donald Trump in de race om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen, zo bleek uit een peiling van Reuters/Ipsos.
  4. De grenspolitie in het noordoosten van China heeft quota gekregen om ongedocumenteerde migranten te identificeren en uit te zetten, een belangrijk aspect van bredere surveillance die het voor Noord-Koreaanse overlopers moeilijker maakt om gevangenneming te ontlopen.
  5. Het Chinese PLA voert een zeldzame, openbaar gemaakte testlancering uit van een intercontinentale ballistische raket, de ICBM.
  6. Vakbondsleiders waarschuwden Volkswagen voor het maken van een “historische fout” door de twee partijen te laten onderhandelen over de beloning.
    Send

error: Kopiëren mag niet!