Stijgende prijzen van tweedehands voertuigen in Suriname

Dagblad Suriname berichtte eerder over de stijgende prijzen van tweedehands voertuigen. Uit nader onderzoek blijkt dat verschillende verkopers vergelijkbare prijsverhogingen doorvoeren in de markt.

Een groot autoverkoopbedrijf gaf de redactie van Dagblad Suriname de volgende informatie over de prijsopbouw: De verhoging ligt tussen de 5% en 10% per voertuig. De belangrijkste redenen voor deze stijgingen zijn de hogere inkoopprijzen, verhoogde verschepingskosten en de verzwakking van de USD ten opzichte van de  Japanse YEN.

De meest gevraagde prijsklasse voor voertuigen is USD 10.000 tot USD 15.000, met Toyota’s als de meest verkochte modellen. 

Deze prijsstijgingen worden voornamelijk veroorzaakt door externe factoren zoals mondiale valutabewegingen en toegenomen logistieke kosten.

De populariteit van tweedehands Toyota-voertuigen blijft groot vanwege hun reputatie voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ondanks de stijgende prijzen blijft de vraag naar deze voertuigen hoog. Het is van belang voor kopers om deze trends te overwegen bij hun aankoopbeslissingen.

error: Kopiëren mag niet!