Vernietiging van Braziliaanse Pantanal met behulp van “Agent Orange”

Een nieuw rapport van Mighty Earth in samenwerking met Repórter Brasil en AidEnvironment linkt JBS en andere Braziliaanse vleesverpakkers Marfrig en Minerva aan wat een “War on Nature” is genoemd, in de wetlands van de Pantanal, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en de thuisbasis van de grootste concentratie jaguars op de planeet.

Een belangrijke verbinding van het dodelijke ontbladeringsmiddel “Agent Orange”, gebruikt in de Vietnamoorlog, werd vanuit vliegtuigen gespoten om opzettelijk bomen te doden en 81.200 hectare te ontbossen – een enorm gebied vier keer zo groot als Amsterdam – op de boerderij Fazenda Soberana in de Braziliaanse Pantanal, om plaats te maken voor veeteelt.

Aanklagers noemden de illegale handeling “chemische ontbossing”.

De bevindingen komen terwijl extreme droogte en klimaatverandering een van de ergste brandseizoenen in Brazilië in decennia aanwakkeren.

João Gonçalves, Senior Director voor Brazilië bij Mighty Earth: “Het opzettelijk doden van talloze bomen en wilde dieren in de Pantanal door het vanuit de lucht besproeien van een zeer giftige verbinding van “Agent Orange” is een verwoestende nieuwe oorlog tegen de natuur, die wordt gevoerd door de rundvleesindustrie.”

error: Kopiëren mag niet!