Vakantie of verkwisting? Surinaamse parlementariërs feesten erop los!

Vakantie, vakantie, oh heerlijke tijd! Eerlijk en heerlijk is het als je je vakantie met bloed, zweet en tranen hebt verdiend. Helaas kunnen veel Surinamers zich geen buitenlandse reizen veroorloven. Velen kiezen voor Nederland, niet vanwege de tulpen of klompen, maar omdat familie en vrienden daar hun verblijf, voeding en lokaal transport dekken. Ze logeren altijd bij hun ‘liefste’ familie. Dit is geen nieuw fenomeen; het is de kunst van budgetvriendelijk vakantie te vieren.

“Mijn naam is Clarence en ik woon en werk in Suriname. Veel burgers hier kunnen zelfs geen binnenlandse reizen betalen door de hoge kosten. Dus blijven duizenden thuis of gaan volgens de traditie bij oom en tante logeren”, aldus Clarence in gesprek met Dagblad Suriname.

“Maar onze bevoorrechte politici? Ah, dat is een ander verhaal! Sinds Suriname een parlement heeft, maken onze geliefde parlementariërs misbruik van de zogenaamde ‘parlementaire dienstreizen’. Politieke vijanden? Nee hoor, beste maatjes op reis! Eenmaal terug? Dan acteren ze als kleine hondjes die vechten om een bot.”

Onze parlementariërs krijgen altijd open uitnodigingen van bevriende naties, stelt Clarence. “Maar, let wel, vliegen doen ze op de duurste tickets naar de verste bestemmingen. Business class? Natuurlijk! Economie is iets voor het gepeupel.”

Deze extravagante reizen kosten volgens Clarence miljoenen per jaar. “Bijna 75% gaat via Nederland, waar ze extra dagen doorbrengen om familie en vrienden te bezoeken. Regel? Kortste route heen en terug? Lachwekkend!”

Dagvergoedingen zonder bonnen? Natuurlijk! Ze verdwijnen in de kluis, wat niets minder is dan diefstal. Onze parlementariërs zwijgen als het graf, want ze weten dat ze allemaal deze criminele handeling hebben verricht”, zegt een kritische Clarence.

“Het publiek blijft toekijken, niet wetende dat het hun leed is. De beste acteurs en actrices zitten in ons parlement, en wij, het publiek, blijven applaudisseren. Tijd voor een Oscar? Ik denk het wel!”

error: Kopiëren mag niet!