“Een taxi nemen is nu wel een dure grap”

Taxi rijden is iets wat veel mensen doen als zij het nodig hebben, maar het is nu wel een dure grap, aldus enkele burgers tijdens een gesprek tegenover Dagblad Suriname. 

“Ik nam zaterdag een taxi van de bekende Hermitage Mall naar de brug van Magenta en men vroeg mij al SRD 350”, aldus een vrouw die dagelijks boodschappen doet. “Ik moest afgelopen week dinsdag naar het ziekenhuis voor een spoedgeval en ik was op de markt en en men vroeg me al SRD 175. Ik begrijp dat de economische en de financiële situatie niet veel toe laten, maar dit is te erg, ik had dan liever een bus gepakt.”

“Ik heb namelijk ook mijn eigen vervoer, maar die is stuk en de monteurs van nu proberen ook diep in je zak te gaan. Voor het vervangen van iets aan mijn voertuig vraagt een monteur SRD 8.000, ik besloot dan naar een andere monteur te gaan en die vraagt me voor hetzelfde werk SRD 3.000. Ik kan helaas nu ook niets doen, omdat mijn auto accu nu ook verwisseld moet worden. Dus ik krijg van alles op me pad, ik dacht bussen te vermijden door de drukte en de hitte, dan krijg je ook nog zo een zwaar bedrag op je af. Dan heeft de taxichauffeur niet met een airco gereden. Medeleven is er niet meer, op alle manieren wordt er dan geld uit je gehaald”, benadrukt de vrouw..

Een taxichauffeur geeft tijdens een gesprek aan, dat de prijzen inderdaad veranderd zijn, vanwege de benzineprijs. “Er is geen school nu en de zon is ook fel, je hebt ook veel minder klanten die met  een taxi naar hun locatie willen. De prijzen van veel chauffeurs zijn niet te vergelijken zolang zij niet met een meter rijden”, aldus de taxichauffeur.

“Je hebt taxi’s die los rijden, op hun eigen, via een bedrijf of iets doen met anderen, dus de prijzen gaan verschillen. Als klant ga je moeten kijken wat je wilt, ik ben taxichauffeur. maar ik kan geen andere taxichauffeur zeggen hoe hij of zij moet rijden. Je gaat als klant moeten kijken wat goed voor je uitkomt. Meer kan ik niet zeggen, een ieder verschilt, jij gaat kijken wat je op dat moment kunt of wat goed voor je uitkomt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!