Surinaamse delegatie bezoekt defensieindustrie expo Eurosatory 

Een delegatie van de Surinaamse ambassade in de Franse hoofdstad Parijs heeft de Eurosatory, een wereldwijd expo voor defensie en veiligheid bezocht. De expo wordt om de twee jaar georganiseerd, met een tentoonstelling van de nieuwste defensie-, tactische=, offensieve= en , bewakingstechnologien. Software oplossingen en tal van presentaties en discussiesessies over defensie en veiligheid zijn onderdeel van het programma. 

Eurosatory is de grootste internationale tentoonstelling voor de land- en lucht-landverdedigings- en veiligheidsindustrie. 

De participatie van de Surinaamse delegatie werd bevestigd door de Surinaamse ambassade in Parijs. Eind vorig jaar werd ambassadeurs Ryan Nannan daar aangesteld, als opvolger van Henri Ori die minister van Onderwijs werd. 

Suriname heeft met Frankrijk een intensieve en uitgebreide samenwerking op verschillende gebieden, waaronder personen- en goederenverkeer, onderwijs en cultuur, gezondheid, handel, economie en milieu.

Aan de expo hebben meer dan 1.700 exposanten en ongeveer 62.000 bezoekers uit 150 landen deelgenomen. Aanwezigheid en deelname aan de tentoonstelling is alleen voorbehouden aan professionals. De ambassade stelt; “Het evenement eerder dit jaar stelde ons in staat om met verschillende instanties in contact te komen en de verkregen informatie te delen met de defensie- en veiligheidsinstellingen in Suriname. Er vonden diverse ontmoetingen plaats met toonaangevende bedrijven. Het volgende Eurosatory-evenement wordt gehouden van 15-19 juni 2026 in Parijs.” 

Eerder heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie laten doorschemeren dat hij twee politiehelikopters wil aanschaffen Die zouden vooral in het binnenland moeten worden ingezet. Amoksi doelde op de Europese Airbus helikopters. Het kostenplaatje is ruim 10 miljoen Amerikaanse dollar. Echter zoekt de minister naar middelen om de bestelling te plaatsen.

error: Kopiëren mag niet!