Meta verbiedt Russische staatsmedia op Facebook, Instagram en WhatsApp

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, verbiedt Russische staatsmedia op alle platformen van het bedrijf. De Russische mediabedrijven, waaronder ook RT, worden volgens Meta wereldwijd verbannen om “buitenlandse inmenging”, zonder verder in details te treden. Dat meldt persbureau Reuters.

Het totaalverbod is een forse stap voor het grootste social mediabedrijf ter wereld, dat in de afgelopen jaren bijvoorbeeld al advertenties van Russische staatsmedia verbood. Het verbod gaat ergens de komende dagen in.

“Na zorgvuldige overweging hebben we onze voortdurende handhaving tegen Russische staatsmedia uitgebreid. Rossiya Segodnya, RT en soortgelijke titels zijn nu wereldwijd van onze apps verbannen vanwege buitenlandse inmenging”, zegt het social mediabedrijf in een verklaring die Reuters heeft ingezien.

De beslissing van Meta volgt op het nieuws eerder deze maand dat de Verenigde Staten de hoofdredacteur van de Russische zender RT sancties heeft opgelegd vanwege vermeende pogingen om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden.

error: Kopiëren mag niet!