Winston Ramautarsing: “Loze beloftes van minister Somohardjo”

Volgens economist drs. Winston Ramautarsing, gewezen voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), heeft minister van Binnenlandse Zaken Bronto Somohardjo gefaald.

Ramautarsing reageerde op de recente uitspraken van de ondervoorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur (PL), Somohardjo, die een plan voorstelde waarbij elke geboren burger door de wet een aandelenpakket van 10.000 US dollar zou moeten krijgen, gefinancierd uit de huidige olie-inkomsten.

“Ik dacht dat u voor een serieus interview kwam”, zei Ramautarsing .

“Dit soort grappen en grollen van politici tonen niets aan prestaties. Vier jaar lang ben je  minister, en je hebt niets gedaan aan het overvolle staatsapparaat. Registreren, dat is het enige wat Bronto  heeft gedaan.”

Ramautarsing bekritiseerde het ontbreken van initiatieven om mensen over te hevelen naar de productieve private sector, evenals het ontbreken van een grootschalig trainingsprogramma. “Je hebt geen goede deal met de private sector gemaakt om mensen over te nemen met een overgangsregeling van salaris en betaling”, merkte hij op. “In andere landen zet men het staatsapparaat op orde en brengt men meer evenwicht.”

Ramautarsing wees erop dat loze beloftes, zoals het aandelenpakket, niet haalbaar zijn zonder substantiële investeringen. “Nu met bedragen, je hebt niet eens een kwartje geïnvesteerd, maar je wilt al geld verdelen. Politici met mooie beloften, ophouden daarmee.”

De economist drs. Winston Ramautarsing concludeerde: “Als je niks te tonen hebt aan prestatie, dan ga je beloven. In de praktijk blijken al die beloften loze beloftes te zijn.”

error: Kopiëren mag niet!