Trump opnieuw ontsnapt aan moordaanslag

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump is zondag weer ontsnapt aan een aanslag. Op zijn golfbaan in Florida waar de oud-president aan het golfen was, zag een van zijn beveiligers van de geheime dienst de loop van een geweer uit de bosjes steken. De beveiliger opende direct het vuur, waarna de verdachte vluchtte. 

Trump was op dat moment nog bij de vorige hole, op zo’n 300 tot 500 meter afstand van deze plek. De verdachte liet een automatisch geweer met vizier, een GoPro-camera en twee rugzakken achter op de plaats delict en vluchtte in een zwarte Nissan. 

Een getuige zag het gebeuren en wist foto’s te nemen van de auto. Daardoor kon de verdachte in een nabijgelegen gemeente worden aangehouden en overgedragen aan de Secret Service, die zorgt voor de beveiliging van Trump. 

De autoriteiten hebben bevestigd dat de verdachte de 58-jarige Ryan Wesley Routh is. Hij zou al acht keer gearresteerd zijn voor kleinere misdaden, aldus een verslaggever van CNN. Maar over zijn motief voor de vermoedelijke aanslag op Trump is nog niets bekend. 

De presidentskandidaat heeft zelf laten weten ongedeerd en veilig te zijn. De ‘mogelijke moordaanslag op de oud-president’ wordt door de FBI onderzocht. De verdachte, die in het stadje Kaaawa woont op het Hawaiiaanse eiland Oahu, zwijgt voorlopig. 

error: Kopiëren mag niet!