Senioren geïrriteerd over uitblijven van koopkrachtversterking

Senioren in Suriname uiten hun ongenoegen over het uitblijven van de koopkrachtversterking van SRD 1.800, die beloofd werd door de overheid. De ouderen, die deze ondersteuning hard nodig hebben om hun dagelijkse kosten te dekken, laten via Dagblad Suriname weten dat de situatie voor hen steeds moeilijker wordt.

Ondanks de toezeggingen van de minister van Sociale Zaken dat de uitkering binnenkort zou plaatsvinden, wachten de senioren nog steeds op de beloofde steun. “Het geld helpt ons om te overleven in deze moeilijke tijden”, aldus een van de senioren tegenover de redactie. Velen geven aan dat koopkrachtversterking essentieel is om te kunnen voldoen aan de stijgende kosten van levensonderhoud.

De frustratie onder de ouderen groeit met de dag. Voor velen van hen is de uitkering van SRD 1.800 niet zomaar een extraatje, maar een noodzaak om rond te komen. “Alles is duurder geworden, van voedsel tot medicijnen. Deze hulp maakt het verschil tussen wel of niet eten”, zegt een gepensioneerde.

Hoewel er geen exacte datum is gegeven voor de uitbetaling, hopen de senioren dat de overheid snel actie onderneemt. “De beloften zijn gedaan, maar we zien nog niets. Het is tijd dat de regering haar woorden nakomt en ons helpt in deze zware tijd”, klinkt het verontwaardigd.

De senioren dringen aan op duidelijkheid en snelle actie van de overheid om hun zorgen weg te nemen en hun koopkracht daadwerkelijk te versterken.

error: Kopiëren mag niet!