Petrobras en Ecopetrol moeten stoppen met boren naar aardgasput voor kust Colombia

Een Colombiaanse rechter heeft Ecopetrol SA en Petroleo Brasileiro SA bevolen te stoppen met het boren van een aardgasput voor de kust van de Caraïbische wateren van het land, nadat een inheemse gemeenschap juridische bescherming had gezocht.

De gemeenschap in het gebied van Taganga, nabij de stad Santa Marta, beweerde dat hun toestemming had moeten worden gevraagd voordat de bedrijven toestemming kregen om de Uchuva-2-put te boren, volgens een kopie van het document dat vrijdag door Caracol Radio werd gepubliceerd.

Petrobras is de exploitant van het Tayrona-blok met een belang van 44,4% en Ecopetrol heeft de resterende 55,6%. Colombia zal begin volgend jaar te maken krijgen met een tekort aan aardgas, dus de hoop van het land is gevestigd op het toekomstige potentieel van zijn diepwaterputten.

De offshore-chef van Ecopetrol, Elsa Jaimes, zei vorige maand in een interview dat de productie uit Caribische wateren al in 2029 online zou kunnen komen, afhankelijk van goedkeuringen van lokale gemeenschappen en het verkrijgen van milieuvergunningen.

error: Kopiëren mag niet!