Leeftijd maakt niet uit: Oma Jette vervult haar dromen als ijssalonhoudster

“Van de vakantie heb ik niet altijd genoten, maar van deze geniet ik, zeker weten”, zegt oma Jette. De vrouw op leeftijd woont met haar dochter, twee kleinkinderen en een achterkleinkind. “Ik heb maar een kind gehad en werd heel jong weduwe. In mijn jeugdjaren was ik wel ondeugend en droeg ik altijd mijn dansschoenen. Maar door de tijd heen ben ik veranderd”, vertelt oma Jette.

Het huis waarin zij wonen, is van haar en zal na haar overlijden overgaan op haar dochter. Haar dochter en kleinkinderen werken hard, maar zijn aan het eind ook zonder partner. Ze werken echter aan het bereiken van hun doelen.

“Tijdens de vakanties was het vaak druk voor mijn dochter en kleinkinderen, of ze waren er niet. Maar nu heb ik mijn eigen bezigheid.” Oma Jette verkoopt ijsjes thuis met een boerderijthema, inclusief melk, stroop, kokos en volwassen ijsjes met een vleugje rum.

“Ik heb dagelijks klanten en met mijn opbrengst heb ik zelfs mijn achterkleinkind kunnen verwennen met schoolspullen voor het nieuwe schooljaar. Daarnaast heb ik ook wat geld gespaard voor noodgevallen. De kinderen houden mij bezig en dat vind ik heel leuk”, zegt oma Jette. Ze overweegt nu ook koekjes te verkopen.

Oma Jette concludeert: “Geef nooit je dromen op, ook al ben je oud. Er komt wel een punt waarop je ze zult beleven. IJs verkopen was niet mijn droom, maar iets doen dat mensen bij elkaar brengt, doe ik dagelijks. Als het mij is gelukt, zal het jou ook lukken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!