Italiaanse vlinderdieven krijgen hoogste boete ooit voor misdrijven tegen wilde dieren in Sri Lanka

Twee Italiaanse mannen kregen eerder deze maand een boete van 60 miljoen Sri Lankaanse roepies (€ 180.425) voor hun poging om honderden vlinders uit het Yala National Park te smokkelen. Dit is de hoogste boete ooit voor misdrijven tegen wilde dieren in Sri Lanka.

In september werden Luigi Ferrari, 68, en zijn 28-jarige zoon Mattia ook veroordeeld voor het illegaal verzamelen, bezitten en vervoeren van de insecten. De twee mannen uit Modena, een stad in het noorden van Italië, riskeren twee jaar gevangenisstraf als ze de boete niet voor 24 september betalen.

De vader en zoon werden op 8 mei gearresteerd nadat parkwachters van het safaripark hen vonden met potten vol insecten, waaronder 92 soorten vlinders, allemaal dood door chemicaliën. Beide mannen waren op dat moment op vakantie in Sri Lanka en worden daar sinds het incident vastgehouden.

Het land herbergt 245 soorten vlinders, waarvan er 25 endemisch zijn voor het eiland, volgens Dilmah Conservation. De Ceylon-roos wordt beschouwd als ernstig bedreigd.

error: Kopiëren mag niet!