Idioot gedrag stoppen: Leer hoe je financiële verantwoordelijkheid kunt oefenen

Flip. een self-made persoon, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat hij zijn succes bereikt heeft door creatief en spaarzaam te zijn en steeds de juiste netwerken te benutten om mijn geld te investeren. 

“Helaas kan ik niet in Suriname wonen, omdat alles daar al 40 jaar wordt gedomineerd door corruptie en politieke invloed. Een systeem dat inherent is aan meer corruptie.”

“Wat me recentelijk opviel tijdens gesprekken met simpele werkers, is hun absurde uitgavenpatroon. Waarom gebruiken ze hun minimumloon voor frisdranken en gebotteld water, en kopen ze hun ontbijt en lunch op straat? Deze kosten stapelen zich op tot astronomische bedragen per maand en jaar. Waarom gedragen zij zich als idioten en klagen vervolgens dat ze niet rondkomen? Is het luiheid, schijnluxe, of gewoon domheid?”

Het antwoord lijkt  volgens Flip simpel: breng alles van huis mee. “Dit bespaart zeker 50% van wat ze nu betalen. Het enige wat nodig is, is een kleine wijziging in hun dagelijkse gewoonte om forse financiële besparingen te realiseren en het eindeloze geklaag te stoppen.”

“Ik, die alles kan, koop echte koffie voor $5.50 (SRD 162,80) per kop in het land waar ik woon en werk, omdat ik geen idioot ben. Begin anders te denken, en je zult merken dat je je niet alleen financieel stabieler voelt, maar ook mentaal sterker. Glaub niet dat je een verandering kan brengen in een corrupt systeem; begin de verandering in jezelf.”

error: Kopiëren mag niet!