Bewoners Kabalebo-gebied ontvangen eindelijk perceel beschikkingen

Na jaren van onzekerheid en wachten, hebben sommige bewoners van het Kabalebo-gebied in het westen van Suriname eindelijk hun perceel beschikkingen ontvangen. Dit langverwachte proces markeert een belangrijke stap voor de bewoners die al jarenlang hopen op officiële documenten voor hun grond.

Hoewel niet alle bewoners hun stukken hebben ontvangen, is een groot deel van de gemeenschap opgelucht en tevreden dat het proces eindelijk op gang is gekomen. De toewijzing van percelen biedt hen nu de zekerheid en het recht om hun grond officieel te beheren en te bebouwen, wat belangrijk is voor hun toekomstplannen en economische ontwikkeling.

Bewoners van het gebied geven in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan dat ze jarenlang in onzekerheid hebben geleefd zonder officiële documenten voor de grond waarop ze woonden en werkten.

De Surinaamse overheid heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het vereenvoudigen van het proces om percelen die worden aangevraagd nauwkeurig te verstrekken, vooral in afgelegen gebieden zoals Kabalebo. 

Lokale bewoners roepen de overheid op om vaart te maken met de resterende dossiers, zodat alle bewoners van het gebied toegang krijgen tot de juiste documenten. Met de ontvangst van de documenten krijgen de bewoners van het Kabalebo-gebied nu meer zekerheid over hun toekomst.

De beschikking biedt hen niet alleen het wettelijke recht op hun grond, maar opent ook de deur naar verdere investeringen en ontwikkeling van het gebied. Veel bewoners plannen nu om hun grond te gebruiken voor landbouw en andere ondernemingsactiviteiten.

error: Kopiëren mag niet!