Minister Ramdin zo goed als zeker van IMF goedkeuring 7e review

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking is zo goed als zeker van de goedkeuring van het bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor de zevende beoordeling van het Surinaams herstelprogramma.

“Het resultaat dat ik verwacht, nadat het op technisch niveau goedgekeurd is, is dat het IMF bestuur ook instemt op 18 september. Dit beseffende op welke wijze wij tot nu toe het programma hebben uitgevoerd, waarvoor alleen maar complimenten zijn gemaakt, overal in de wereld. Beseffende ook de problemen die we hebben hier, zeker ook in een situatie waarin het land zich opmaakt voor verkiezingen, maar ook in het kader van de druk die er is op die samenleving”, sprak Ramdin tegenover lokale media. 

“Als je al deze zaken op een rij zet dan geloof ik wel dat wij de zevende review zullen halen en de IMF board de zevende review zal goedkeuren met compliment aan Suriname voor wat betreft de inspanningen die zijn gepleegd.” 

Hij vervolgde: “Er zijn twee benchmarks, dus twee voorwaarden geweest en die hebben we gerealiseerd. Het IMF is erg strak daarin. Wanneer die twee gerealiseerd zijn zie ik absoluut geen reden waarom een ander besluit dan goedkeuring eruit zal komen.”

Hij gaf afgelopen week al aan dat oppositiepartijen en critici van de regering interessant proberen te blijven ondanks het naar zijn zeggen goede werk van de regering. De bewindsman zei dit naar aanleiding van kritiek op de overeenstemming die de regering en de gezamenlijke vakbonden hebben bereikt over een loonsverhoging.

“We leven in verkiezingstijden. Mensen proberen dingen te zoeken. Wij beseffen waar de regering in zit en welke verantwoordelijkheden wij dragen. Het is niet makkelijk geweest, maar we zijn gekomen tot een acceptabele overeenkomst voor beide kanten”,, sprak de minister.

error: Kopiëren mag niet!