Amerikanen en Spanjaarden in Venezuela opgepakt voor plan om onder andere president Maduro te doden

Venezuela heeft drie Amerikanen, twee Spanjaarden en een Tsjech opgepakt, omdat ze volgens de regering plannen hadden om “het land te destabiliseren”.  Hun landen, die al langer te maken hebben met spanningen rond Venezuela, ontkennen betrokkenheid bij een complot.

De Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken, Diosdado Cabello, zei op een persconferentie dat de buitenlanders onder meer president Nicolás Maduro wilden ombrengen.  Het is niet duidelijk waar de minister zijn uitspraken op baseert. Volgens de Venezolaanse regering hadden de gearresteerde Spanjaarden banden met Spaanse inlichtingendiensten.  

Spanje heeft informatie opgevraagd over wie er precies is gearresteerd en op grond van welke verdenkingen. De Spaanse overheid ontkent dat het land iets te maken heeft met een complot. Ook de Verenigde Staten ontkent betrokkenheid.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat een Amerikaanse militair is gearresteerd. Maar de bewering dat de VS betrokken is bij een complot om de regering van Maduro te destabiliseren is volgens de woordvoerder “absoluut onwaar”.Bij de arrestatie zouden ook zo’n vierhonderd wapens in beslag zijn genomen.

error: Kopiëren mag niet!