Leden bond bij Nationaal Vervoer Bedrijf protesteren tegen vertraging CAO-uitbetaling loon

De leden van de Nationaal Vervoer Bedrijf Werknemers Bond (NVBWB) hebben onlangs een sit-down actie georganiseerd om hun onvrede kenbaar te maken over de vertraging in de uitbetaling van de cao. De voorzitter, mevrouw Claudette Etnel, zegt in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat reçu’s nog niet zijn ondertekend, wat leidt tot groeiende frustratie onder de medewerkers. 

De vakbond had aanvankelijk een loonsverhoging van 35% geëist, maar uiteindelijk is er overeenstemming bereikt over een verhoging van 30%. Er is echter hoop dat de vakbond kan blijven streven naar de resterende 5% verhoging, mogelijk in januari 2025. De beschikbaarheid van financiële middelen blijft momenteel echter onzeker, wat de situatie nog gecompliceerder maakt.

Met de vakantieperiode voelen medewerkers de dringende noodzaak om schoolspullen voor hun kinderen aan te schaffen en andere noodzakelijke uitgaven te doen. Dit vergroot de druk op zowel het management van het NVB als de vakbond om snel tot een bevredigende oplossing te komen die recht doet aan de wensen van de medewerkers. Het is cruciaal dat er tijdig stappen worden ondernomen om verdere onvrede en stagnatie te voorkomen.

Namens de leden van NVBWB, vraagt de bond de aandacht van de minister van Financiën,  Stanley Raghoebarsing, voor de aanhoudende vertraging bij het uitbetalen van de loonsverhoging. Deze vertraging heeft aanzienlijke gevolgen voor hun en ze zijn bezorgd over de impact die dit heeft op hun financiële mogelijkheden om onder andere  schoolspullen te kopen voor hun kinderen.

error: Kopiëren mag niet!