Frequente stroomuitval teistert Nieuw Nickerie in de ochtenden

De bewoners van Nieuw Nickerie klagen de laatste tijd over frequente stroomuitval, vooral in de ochtenduren tijdens het weekend. Het afgelopen weekend is de stroom naar verluidt twee keer uitgevallen, wat leidde tot aanzienlijke vertragingen in het uitvoeren van dagelijkse huishoudelijke taken.

Volgens de bewoners vinden de stroomonderbrekingen plaats op tijdstippen waarop veel gezinnen bezig zijn met hun dagelijkse routine, zoals koken, wassen en schoonmaken. De onverwachte onderbrekingen hebben geleid tot veel frustratie in de gemeenschap. “Het is niet alleen vervelend, het verstoort ons hele schema”, zegt een inwoner. “We kunnen onze huishoudelijke taken niet afronden, en het maakt het moeilijk om de dag goed te beginnen.”

Een aantal bewoners heeft melding gemaakt van de aanhoudende stroom problemen bij de redactie van Dagblad Suriname. Zij hopen dat de verantwoordelijke instanties snel maatregelen treffen om de situatie te verbeteren. Een bewoner legt uit: “Elke keer wanneer de stroom uitvalt, duurt het vaak uren voordat het weer terugkomt. Dit zorgt niet alleen voor ongemak, maar brengt ook onze elektrische apparaten in gevaar.”

Tot nu toe is er nog geen officiële verklaring afgelegd door de Energie Bedrijven Suriname (EBS) over de oorzaak van de recente stroomuitval. Er wordt echter gespeculeerd dat de storingen mogelijk verband houden met onderhoudswerkzaamheden aan het elektriciteitsnet of overbelasting van het systeem in het weekend.

Lokale burgers  dringen aan op transparantie van de elektriciteitsleverancier en willen dat er duidelijke communicatie komt over eventuele geplande onderhoudswerkzaamheden, zodat de gemeenschap zich hierop kan voorbereiden.

error: Kopiëren mag niet!