Baby dwergnijlpaard Moo Deng uit Thaise dierentuin gaat wereldwijd viraal

Een babynijlpaard in Thailand gaat viraal op social media. Het beestje is nog maar twee maanden oud, maar heeft al een heuse internationale fangroep opgebouwd. 

Het dwergnijlpaard heet Moo Deng, dat zoiets betekent als springend varkensvlees in het Thais. Ze is geboren in de dierentuin Khao Kheow Open Zoo in de Thaise stad Chonburi. Nadat de verzorgers van Moo Deng beelden van haar deelden op TikTok, Instagram, X en Facebook is ze een internetsensatie geworden in Thailand en de rest van Azië. 

Op beelden is te zien hoe het kleine nijlpaardje door haar verblijf hobbelt, knabbelt aan de handen van haar verzorgers of besproeid wordt met water. Het leverde de dierentuin maar liefst 2,5 miljoen volgers op op TikTok. 

Sinds haar bekendheid hebben fans tekeningen van Moo Deng gemaakt, portretjes van het nijlpaard in cappucino’s of op taarten en prijst een make-up merk producten aan met afbeeldingen van Moo Deng inclusief roze wangetjes. “Toen Moo Deng geboren werd, wilde ik haar beroemd maken”, vertelt één van de verzorgers aan The Guardian. “Ik dacht dat ze beroemd zou kunnen worden in Thailand, maar niet internationaal”, zei hij.

Dwergnijlpaarden zijn een bedreigde diersoort en leven in West-Afrika. Ze zijn alleen nog maar te vinden in Sierra Leone, Liberia en Ivoorkust en leven vaak in dichtbeboste regenwouden met veel water. 

error: Kopiëren mag niet!