Sewa International Suriname kan dit jaar 500 schoolpakketten verdelen dankzij individuele donateurs

Sewa International Suriname heeft woensdag 11 september  in het district Para het startsein gegeven van het jaarlijkse schoolpakketten project. De schoolpakketten worden meestal door de aangesloten vrijwilligers verdeeld en steeds wordt benadrukt dat ze bestemd zijn voor leerlingen uit minderbedeelde gezinnen van het basisonderwijs in Suriname.

Ook Sewa International Suriname vindt dat onderwijs cruciaal is voor de toekomst van elk kind. Om die redenen heeft de organisatie sinds 2009, met uitzondering van de Corona-crisis periode, elk jaar schoolpakketten in Suriname verdeeld. Met deze geste hoopt de organisatie dat de doelgroep gemotiveerd blijft om het onderwijs voort te zetten. Het bijzondere van dit project is dat vorig jaar via een tussenpersoon tientallen kinderen in het dorp Alalapadu in het distrikt Sipaliwini elk een schoolpakket mochten ontvangen. Dit jaar is de organisatie voornemens om 35 schoolpakketten naar het dorp Pelelu Tepu te versturen. 

Voorzitter Ashwin Charoe beaamt dat circa 80% van dit project door individuele donateurs in Suriname en Nederland zijn bekostigd. Vanwege de grote belangstelling bij de voorregistratie heeft de organisatie getracht om ook donaties bij particuliere bedrijven aan te vragen. Echter heeft dit minimaal verschil kunnen maken. Desondanks is de voorzitter dik tevreden met de ingekomen donaties, want de doelstelling van 500 schoolpakketten is gerealiseerd. 

Het bestuur en de vrijwilligers hopen dat in de toekomst meerdere particuliere bedrijven ook een gebaar maken naar de organisatie toe, zodat de organisatie in staat kan zijn om het aantal van 500 schoolpakketten op te schalen. Zodoende kunnen teleurstellingen bij vele aanvragers voorkomen worden. Het hoofddoel van de organisatie is werk verrichten ten gunste van de gemeenschap zonder discriminatie, zonder iets ervoor terug te verlangen en ook zonder eigenbelang. 

De mogelijkheid bestaat dat vrijwilligers zich kunnen aansluiten. Hun participatie kan helpen dat andere behoeftige leerlingen ook in aanmerking kunnen komen voor een schoolpakket. De mogelijkheid bestaat dat er ook op andere focusgebieden hulp geboden kan worden, zoals gezondheidszorg, empowerment van vrouwen en hulp aan seniorenburgers en mensen met een beperking. 

Voor contact en gedetailleerde informatie van de organisatie kan Facebook-pagina worden bezocht: Sewa International Suriname te bezoeken.

error: Kopiëren mag niet!