NDP- en ABOP-parlementariër samen op buitenlandse reis voor deelname aan IPU-conferentie

Tashana Lösche (NDP) en Edgar Sampie (ABOP) zijn momenteel samen op dienstreis in het buitenland. Beide jonge parlementariërs nemen deel aan de tiende IPU Global Conference of Young Parliamentarians. Deze conferentie vindt plaats op 12, 13 en 14 september in Yerevan, Armenië, een land aan de rand van Europa. 

Het doel van de bijeenkomst is om ‘prioriteit te geven aan jeugdonderwijs en werkgelegenheid te midden van wereldwijde crises, door oplossingen te zoeken om verloren generaties te voorkomen en continue toegang tot onderwijs en werkgelegenheid voor alle jongeren te garanderen.’ 

Zowel de NDP en de ABOP hebben vaak kritiek geuit op de buitenlandse reizen van president Chan Santokhi, maar zijn nu zelf op reis terwijl de Nationale Assemblee op reces is. Parlementariër Sampie zei tijdens een meet the people campagne van de ABOP aan: “Anderen vechten om naar Dubai te gaan, terwijl wij kijken naar het volk. Houdt u dat in de gaten”, sprak Sampie nog. Dit bezoek is niet vooraf bekendgemaakt door de Assemblee en wie voor de kosten opdraait is ook niet bekend. 

IPU-reizen

Wel hebben eerder diverse parlementariërs van zowel de coalitie en oppositie, inclusief VHP’er Asis Gajadien en NDP’er Melvin Bouva, deelgenomen aan IPU activiteiten wereldwijd. “De conferentie staat open voor deelname van jonge leden van nationale parlementen en vertegenwoordigers van uitgenodigde organisaties.

Nationale parlementen worden uitgenodigd om een ​​delegatie van maximaal vier jonge parlementariërs (jonger dan 45 jaar) te sturen om deel te nemen aan de conferentie. Delegaties moeten bestaan ​​uit vertegenwoordigers van beide geslachten en parlementen worden aangemoedigd om hun jongste leden op te nemen”, staat te lezen op de website van de Global Conference of Young Parliamentarians.

De IPU is de wereldwijde organisatie van nationale parlementen. De IPU komt steeds dichter bij universeel lidmaatschap, met 180 parlementsleden uit 193 landen in de wereld van grote landen als China, India en Indonesië tot de kleine staten Kaapverdië, San Marino en Palau.

error: Kopiëren mag niet!