IDF-aanval gaat door, Israël zal ‘Libanon niet met rust laten’

Israël heeft naar verluidt een school gebombardeerd waar ontheemde Palestijnen woonden. Bij de bomaanslag op woensdag in het centrale district Nuseirat in Gaza kwamen minstens 18 mensen om het leven, waaronder zes UNRWA-medewerkers, zo meldde The Guardian.

“Dus wat we verwachten is dat de Israëli’s doorgaan met hun monsterlijkheid. Netanyahu heeft deze voortdurende oorlog nodig om aan de macht te blijven. Want zodra ze klaar zijn met de Westelijke Jordaanoever, zoals ik al zei, zullen ze zich richten op het Noordelijk Front. Het Noordelijk Front is het moeilijkst voor de Israëlische entiteit omdat Hezbollah niet alleen goed getraind is, maar ook het meest bewapend is van alle verzetsgroepen in de regio en ze hun vijand heel goed kennen,” zei Leila Hatoum, een in Libanon gevestigde journalist, econoom en geopolitiek analist die zich bij Sputnik’s Fault Lines voegde.

Woensdag staken ongeveer 40 projectielen van Libanon naar Israël over, meldde Sputnik, verwijzend naar de Israel Defense Forces (IDF). De IDF zei dat hun luchtmacht vervolgens verschillende militaire infrastructuurlocaties van de Hezbollah-beweging in Zuid-Libanon en een Hezbollah-lanceerinrichting heeft aangevallen. De spanningen tussen Israël en Libanon zijn toegenomen sinds de vijandelijkheden in de Gazastrook in oktober vorig jaar begonnen.

“…er zal geen tweestatenoplossing meer zijn. Het is niet langer op tafel. Degenen die er nu op aandringen zijn de Europese Unie en een aantal westerse staten en Saoedi-Arabië, omdat Saoedi-Arabië gelooft dat het zijn rol is om te pushen voor wat het 24 jaar geleden heeft gepusht. Dat is het,” voegde ze toe. “Nu is het helemaal niet meer haalbaar vanwege het aantal doden en de omvang van de monsterlijkheid die de Israëli’s hebben getoond jegens de Palestijnen.”

error: Kopiëren mag niet!