Weer geen reguliere Raad van Ministers vergadering 

‘Ministers en parlementariërs op vakantie in het buitenland’

De reguliere Raad van Ministers vergadering onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk is woensdag voor de tweede achtereenvolgende week niet doorgegaan. De motieven en redenen hiervoor zijn door de regering niet bekendgemaakt.

Of de reguliere regeringsraad vergadering (rvv), die iedere week op het Kabinet van de President onder leiding van president Chan Santokhi wordt gehouden, is belegd is ook niet duidelijk. De rrv ging vorige week niet door. 

Deze ontwikkelingen vinden plaats terwijl in het land belangrijke issues spelen. In Marowijne, het voormalig thuis district van Brunswijk, eisen burgers verbetering van de leefomstandigheden met name de elektriciteitsvoorziening en waterleiding. Een interventie van Brunswijk leverde niet het gewenste resultaat op. Drie weken terug, bij de laatst gehouden Raad van Ministers gaf Brunswijk tegenover de pers aan “Om niet te komen. Ik ben er dan niet.” 

Dagblad Suriname verneemt uit goed geïnformeerde bronnen dat diverse ministers vakantie houden. Momenteel is ook De Nationale Assemblee met reces. Diverse parlementariërs zijn uitlandig voor privédoeleinden. Er wordt vakantie gehouden.

error: Kopiëren mag niet!