Truck met onder meer chemische stoffen als lading belandt in stuwmeer – Vissen drijven dood in water

Onduidelijk vooralsnog om welke chemische stoffen het gaat

De politie van het bureau Brokopondo kreeg zaterdag 7 september 2024 telefonisch de informatie dat op maandag 26 augustus een vrachtwagen die beladen was met cement en vermoedelijk chemische stoffen, bij de aanmeerplaats van het dorp Guyaba Kampoe te Afobaka, in het district Brokopondo, in het meer was beland. De vrachtwagen is op 7 september door vrachtwagenchauffeur W.N. uit het water gehaald. 

Medewerkers van de recherche van Regio Midden gingen zondag 8 september naar de aanmeerplaats voor onderzoek en constateerden dat de vrachtwagenchauffeur eerder op die dag met de truck naar Paramaribo was vertrokken. De agenten troffen verder niets aan en de twee mannen S.B. en W.A., die werkzaam zijn bij de aanmeerplaats, werden opgebracht voor verhoor.      

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen, dat de vrachtwagenchsuffeur W.N. op maandag 26 augustus met zijn vrachtwagen bij de aanmeerplaats van het dorp Guyaba Kampoe te Afobaka  in het district Brokopondo in het meer was beland, toen hij het voertuig met de lading op een ponton wilde plaatsen. Door een miscalculatie moet W.N. samen met de vrachtwagen, met de lading, te water zijn geraakt. Het lukte de chauffeur na twee minuten uit het water te zwemmen en hield de twee mannen S.B. en W.A., die bij de aanmeerplaats werken, voor, dat hij cement als lading in de truck vervoerde.  

Hierna vertrok de werkgever met een andere vrachtwagen naar Paramaribo en keerde op 7 september terug naar de aanmeerplaats waar hij de vrachtwagen met de lading omstreeks 13.00 uur uit het meer haalde en op 8 september op een trekker plaatste en daarmee terugkeerde naar Paramaribo. Het tweetal gaf verder aan, dat zij na het ongeval had opgemerkt dat er vissen dood gingen in het water en inmiddels ook had ontdekt dat er behalve cement vermoedelijk ook een hoeveelheid chemische stof in de laadbak van de vrachtwagen was. 

De zak met vermoedelijk het chemisch middel werd voor de komst van de politie aan de districtscommissaris van Brokopondo overhandigd, die deze op zijn beurt in het belang van het onderzoek afstond aan de politie. Ten behoeve van laboratoriumonderzoek is er een monster uit de zak gehaald en zal het onderzoek in deze zaak worden overgedragen aan de afdeling Economische Controle Unit (ECU).

error: Kopiëren mag niet!