Politie Latour had verdachte (67) van oplichting en verduistering aan

De 67-jarige P.S., die woonachtig is in de omgeving van de Sir Winston Churchillweg, is op zaterdag 7 september door de politie van het bureau Latour aangehouden voor verduistering en oplichting.

De benadeelde D.B. (33) heeft aangifte gedaan tegen de verdachte. 

Volgens de aangever kreeg hij via Facebook een bericht van ene mevrouw M.D. die hem vroeg of hij geld wilde investeren om na enige tijd tweemaal de hoogte van het geïnvesteerde bedrag te ontvangen. In eerste instantie weigerde hij, maar besloot naderhand het toch te proberen. 

D.B. kreeg een rekeningnummer toegestuurd waarop hij een bedrag in SRD moest storten, maar wilde op een bepaald moment niet meer meedoen. Hij hield de vrouw dit voor, maar zij gaf hem aan dat zij in problemen zou komen en hij geen winst zou maken. Reden waarom de aangever doorging met het storten van een bepaald geldbedrag in SRD en kreeg steeds na elke storting te horen dat hij spoedig zijn geld zou krijgen. In plaats daarvan kreeg D.B. na enige tijd een andere rekeningnummer waarop hij moest storten en heeft tot heden zijn geld niet terug ontvangen en ook niets meer van de vrouw M.D. gehoord. 

De politie stelde een onderzoek in, waarbij naar voren kwam dat P.S. de rekeninghouder was van de nummers waarop de geldbedragen gestort moesten worden. Verder heeft het onderzoek uitgewezen dat de verdachte de gestorte bedragen overmaakte naar het buitenland en kreeg in ruil daarvoor valuta. .

De verdachte werd opgespoord en aangehouden, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte P.S. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen plaatsvinden.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Fraude, zo meldt het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!