“Planten verkopen langs de straat met dit weer is niet raadzaam”

“Planten verkopen langs de straat in dit weer is niet raadzaam”, zegt Pinkie tegen Dagblad Suriname. De vrouw verkocht plantjes en bloemen, maar verkoopt nu tweedehands kleren en schoolspullen.

“Ik heb net voor de vakantie nog plantjes verkocht, maar door het weer werd het een uitdaging. De planten zagen er niet aantrekkelijk uit en ik kreeg daardoor ook geen klanten. Een plant nat maken terwijl het zo heet is, is ook niet goed, dus ik besloot andere dingen te kopen die nu noodzakelijk zijn. Ik verkoop jeansbroeken, schriften, tassen en nog enkele andere dingen voor de school. De verkoop gaat ook niet te vlot, maar ik geniet wel dagelijks van klanten”, zegt Pinkie.  

“Het is nu niet normaal, maar er zijn veel burgers die mee doen met de verkoop, ook al staan ze niet langs de straat, maar gebruiken de moderne technologie via Facebook of zelfs thuis voor de deur. Iedereen zoekt een hossel om aan hun centjes te komen en dat doe ik ook. Het is vakantie, juist meer uitgaven en de vaste lasten moeten ook nog voldaan worden”, benadrukt Pinkie. 

Een man die plantjes verkoopt gaf aan dat hij het ook niet meer ziet zitten met de verkoop van planten. “Nu heeft niemand tijd om te planten en de zon laat dat ook niet toe. Ik ben gestopt met het verkopen van plantjes en daartussen ook groenten. Nu verkoop ik enkel spullen waaronder voor het huishouden en enkele baddoeken, tassen en schoenen. Als je met het een stop en merkt dat het andere niet lukt dan ga je toch verder”, benadrukt de man. 

“Augustus en september reken ik ook als maanden met meer uitgaven. Maar nu moet ik het zien te redden met de school inkopen, dus ik moet ergens beginnen anders wordt het nog zwaarder.”

TM

error: Kopiëren mag niet!