Parlementariër Sampie springt in de bres voor zijn leider Brunswijk: “Wij moeten deze man beter waarderen”

ABOP-parlementariër Edgar Sampie stelt naar aanleiding van de recente uitlatingen van vicepresident Ronnie Brunswijk, dat hij nog altijd vierkant achter de leider van zijn partij staat. Brunswijk werd onlangs op Albina uitgejouwd door een groep demonstrantendie aandacht vroegen voor de slechte stroomvoorziening en waterleiding. Het boegeroep maakte Brunswijk erg boos en hij ging zelfs over tot het gebruiken van krachttermen. Naar aanleiding hiervan stelt Sampie:

“Wij moeten gaan begrijpen wat deze man voor het binnenland betekent. Wij moeten deze man beter waarderen, na alles wat hij betekent heeft voor het hele land. Was deze man niet opgestaan, dan waren wij vandaag niet waar wij zijn.”

Hij vervolgt: “Na alles wat hij gedaan heeft voor geheel Marowijne, verdiende hij die behandeling, met name dat boegeroep, niet. Uiteindelijk is het dezelfde man die een oplossing gaat brengen in de kwestie van Albina. Ik wil de jongeren van Albina oproepen om de weg van dialoog te volgen. Heel lang was de weg gebarricadeerd en alleen de vicepresident  was daar om de groep aan te spreken, waar waren de andere leiders dan? Vlak in de buurt van het ziekenhuis, de plek waar het protest plaatsvond, is Brunswijk bezig om heel binnenkort 30 sleutelklare woningen op te zetten voor de gemeenschap van Albina, niemand die iets daarover zegt.”  

“Je kan deze man niet beoordelen op basis van zijn reactie op Albina alleen, beoordeel hem op basis van de grote projecten die hij gedaan heeft voor Marowijne en de rest van Suriname. Ik sta 100% achter de vicepresident. Wij moeten verder kijken dan onze ogen kunnen zien”, aldus het ABOP-Assembleelid.

 Sampie werd bij de verkiezingen van 2020 gekozen op de lijst van de ABOP in Paramaribo. Hij behaalde 998 stemmen. 

error: Kopiëren mag niet!