Echtpaar Balkaran-Behari viert gouden huwelijk

Deze week vierde het echtpaar Balkaran-Behari hun gouden huwelijk, zo meldt het Burger Informatie Centrum Wanica Zuid-Oost.

De heer Amrietpersad Balkaran zag het levenslicht op 28 april 1953 in het district Suriname. In 1971 begon hij op zijn 18e als leerkracht en ging in 2009 na 39 dienstjaren met pensioen. Daarnaast had hij ook een 2e baan, taxi rijden gedurende zo’n 23 jaar. Als hobby heeft hij hengelen en het fokken van koeien. Naast zijn hobby’s heeft hij ook dagelijkse bezigheden als tuinieren en het kweken van kippen.

Mevrouw Henna Shakoentela Behari is geboren op 24 november 1956 in het district Suriname. Van haar 16e tot haar 25e werkte ze in de zorg. Nadat ze was gehuwd had ze de zorg over de kinderen en het huishouden. Haar hobby’s zijn hengelen en wandelen. Haar hedendaagse bezigheis is koken. Het echtpaar heeft zelf voor elkaar gekozen. In 1974 huwde het echtpaar.

Uit het huwelijk zijn 2 zonen en 1 dochter geboren. Ook zijn er 4 kleinkinderen. Een bijzonder hoogtepunt in het leven van het echtpaar was het opzetten van hun eigen woning na hun huwelijk. Ook het feit dat hun kinderen goed terecht zijn gekomen in de maatschappij maakt hen super trots, en ook reizen naar Nederland is voor het echtpaar bijzonder.

Als geloofsovertuiging belijdt het echtpaar het hindoe geloof en is lid van de Shri Ram mandir. De felicitaties zijn overgebracht door de regeringsvertegenwoordigers en zij mochten een bloemstuk, een felicitatiekaart en een ingelijste foto in ontvangst nemen. De middelen die gepaard gaan bij zo’n mijlpaal worden overgemaakt op een bankrekening van het echtpaar.

error: Kopiëren mag niet!